Site Loader

Als jij een oldtimer hebt, ben je waarschijnlijk heel trots op je bolide. Het is niet alleen een prachtige auto om te zien, maar ook een stukje geschiedenis op wielen. Het is daarom belangrijk om je oldtimer goed te verzekeren. Het is natuurlijk zonde als er iets met je oldtimer gebeurt en je geen verzekering hebt afgesloten. In dit blog lees je waarom het verstandig is om te kiezen voor een oldtimerverzekering.

Voordeliger dan een reguliere autoverzekering

Een oldtimerverzekering van Univé is vaak voordeliger dan een reguliere autoverzekering. Dat komt omdat de oldtimer vaak minder kilometers maakt dan een moderne auto en daardoor minder kans heeft op schade of ongelukken. Daarnaast zijn de kosten van reparatie vaak lager omdat er gebruik wordt gemaakt van oudere onderdelen. Hierdoor betaal je minder premie.

Geen hoge afschrijvingskosten

Een reguliere auto verliest elk jaar een flink deel van zijn waarde. Bij een oldtimer is dat anders. De waarde van een oldtimer kan zelfs stijgen naarmate deze ouder wordt. Dit betekent dat je minder kans hebt op hoge afschrijvingskosten. Als je de oldtimer hebt verzekerd tegen de taxatiewaarde, dan krijg je bij schade of diefstal de afgesproken waarde uitgekeerd.

Aangepaste voorwaarden

Een oldtimerverzekering heeft aangepaste voorwaarden die rekening houden met de mogelijkheden en het gebruik van een oldtimer. Zo is er vaak een beperking op het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en heeft de oldtimer een leeftijdsgrens. Bovendien zijn de voorwaarden vaak flexibeler dan bij een gewone autoverzekering. Zo zijn er verzekeraars die een opzegtermijn van maar één maand hanteren.

Hulp bij pech onderweg

Als jij met je oldtimer pech hebt onderweg, is het vaak lastig om direct hulp te krijgen. Niet alle garages kunnen immers oude auto’s repareren. Een oldtimerverzekering biedt vaak pechhulp aan, speciaal gericht op oldtimers. Hierdoor heb je meer zekerheid en kun je met een gerust hart op pad.

Extra voordelen

Sommige oldtimerverzekeringen hebben extra voordelen zoals gratis deelname aan oldtimer evenementen of een kortingsregeling op onderdelen en accessoires. Dit zijn leuke bijkomstigheden die het hebben van een oldtimer nog leuker maken.

 

Een oldtimer is een stukje geschiedenis op wielen en daar wil je uiteraard goed voor zorgen. Een oldtimerverzekering biedt de juiste bescherming voor jouw bijzondere bezit. Een oldtimerverzekering is vaak voordeliger dan een gewone autoverzekering vanwege de beperkte kilometers en de lagere kosten voor reparatie. Daarnaast zijn er aangepaste voorwaarden die rekening houden met de mogelijkheden en het gebruik van een oldtimer. Bovendien biedt een oldtimerverzekering vaak pechhulp aan en zijn er extra voordelen zoals gratis deelname aan oldtimer evenementen. Zorg daarom altijd voor een goede oldtimerverzekering en geniet met een gerust hart van jouw prachtige oldtimer.

 

Hier kun je direct je oldtimer verzekeren bij Univé!