Site Loader

In de afgelopen jaren is er enorm veel gebeurd. Dit kan niemand ontgaan zijn; veel negatieve, maar ook zeker positieve zaken. Je hoeft maar op een vacaturebank te kijken en je ziet dat de meeste bedrijven inmiddels fan zijn geworden van flexibel werken, wat zoveel betekent als het combineren van werken op kantoor als de vrijheid om op andere plekken te werken. Dit biedt een unieke kans voor het verhuren van uw vakantiewoningen, namelijk als remote werkplek!

Door het nieuwe werken, waarbij werknemer worden gemotiveerd om vanuit te werken lijkt er een nieuwe trend op gang te zijn gekomen. De zogeheten workation. Een periode van “vakantie”, waarbij er toch gewerkt moet worden, maar dan vanuit een prachtige omgeving. Zo zie je online veel mensen die een maand naar Bali of Thailand gaan.

Toch zoeken mensen het ook dichterbij huis. Als je contact thuis bent kunnen de muren op je af komen. Afwisseling van spijs doet eten en dus komt het steeds vaker voor dat men voor een paar weken (of langer) een huisje op een vakantiepark huurt om vanuit daar te werken. Andere mensen die boeken een kantoor voor een dag of een dagdeel, waarbij zij met gelijkgestemden bij elkaar zitten om van elkaar te leren en vooral onder de mensen te zijn.

Een uitgelezen mogelijkheid om eens na te denken over een nieuwe type huurder van u tweede woning. U kunt uw vakantiehuis verhuren aan reguliere vakantiegangers, maar u kunt er dus ook voor kiezen om een alternatieve route te belopen. Door net wat extra’s te bieden in uw woning zoals een goede werkplek met ergonomische stoel en een snelle, stabiele internetverbinding kunt u zelfs extra verdienen per boeking.

Daarnaast kent iedere regio een periode van laagseizoen, het moment dat de vakantieganger wegblijft en de bezettingsgraad van uw vakantiehuis drastisch afneemt. Een uitgelezen mogelijkheid om u juist in deze periode te richten op een nieuwe afzetmarkt, namelijk werkend Nederland.

Kortom, volop kansen in de markt om te profiteren van het nieuwe leven na de pandemie. Extra bezetting en een hoger rendement op je vakantiehuis. Een win-win situatie voor jou als eigenaar, maar ook zeker voor alle levensgenieters van Nederland.