Site Loader

Het woord barista wordt vaak gebruikt maar het is voor vele mensen helemaal niet duidelijk wat het nu precies inhoudt. Barista komt uit Italië. Hier wordt veel koffie gedronken en is dit dan ook van hoge kwaliteit. Het wil eigenlijk zeggen: een ware koffiemeester. Een barista is daar ook wel een beroep waarin mensen werken in een espressobar en koffie maken voor hun gasten. Je kunt niet zomaar een barista worden. Hiervoor is veel expertise nodig en voldoende kennis over het koffie zetten. Als je interesse hebt in het worden van een echte koffiemeester, kun je een cursus volgen bij een Koffie academy. Hier kun je alle kneepjes van het vak leren om jezelf uiteindelijk een barista te mogen noemen.

 

Wat leer je op de koffie academy?

Om jezelf een barista te mogen noemen, gaat het niet alleen om het koffie zetten zelf maar ook om de techniek en theorie achter de koffie. Je moet dus kennis hebben over het ontstaan van koffie, de stappen die het product ondergaat en hoe de smaak van koffie hoort te zijn. Als je de smaak van koffie perfect wilt hebben, zul je dus moeten leren hoe je het beste van het beste uit de koffieboon haalt. Vervolgens leer je hoe de koffie geschonken moet worden. Denk hierbij aan het opschuimen van melk en de latte art. Naast het feit dat het kopje koffie van goede kwaliteit moet zijn, is het ook belangrijk dat deze goed geserveerd wordt. Hierbij hoort een goede service en een gastvrijheid.

 

Welke cursus?

Bij een koffie academy kun je verschillende cursussen volgen. Het hangt er vanaf op welk niveau u zich momenteel bevindt, welke cursus geschikt voor u is. U kunt bijvoorbeeld een latte art cursus volgen waarin u de mooiste kunstwerken leert maken in een kopje koffie. Als u nog niet veel koffie geschonken heeft, wordt aangeraden om eerst een basis cursus te volgen waarin je meer leert over de techniek en de koffie zelf.