Site Loader

Heb jij iemand in je familie of vriendenkring die aan vechtsport doet of helemaal gek is van wapens en historie? Dan hebben wij een perfect idee voor een cadeau. Het is tegenwoordig mogelijk om een zwaard online te kopen. En dan bedoelen we niet een zwaard om echt mee te vechten maar een historisch zwaard dat dient ter decoratie. Vandaag nemen we een kijkje naar de mogelijkheden om een traditioneel samoerai zwaard in huis te halen of cadeau te doen.

De historie van de Samoerai

Je hebt vast wel eens van de Samoerai gehoord, dit waren de krijgers van het oude Japan. Later vormden de Samoerai soldaten de heersende militaire klasse en waren zij ook de persoonlijke beveiligers van de keizer. Samurai gebruikten diverse manieren van verdediging en hadden een heel arsenaal aan wapens zoals pijl en boog, speren en werpsterren, maar hun belangrijkste wapen was uiteraard het zwaard.

Soorten samoerai zwaarden

Er zijn vijf belangrijke types te onderscheiden van het samurai zwaard, namelijk: Wakizashi, Tanto, Nodachi, Tachi en Katana zwaarden. De Japanse katana is met name populair door de stijlvolle uitstraling. Deze zwaarden hebben een lang en gebogen blad met een groot handvat. De Wakizashi is vergelijkbaar met de Katana, maar korter van lengte. De Tanto valt technisch gezien niet onder de categorie zwaarden maar is de traditionele Japanse dolk. Nodachi betekent veldzwaard of groot zwaard. Deze zwaarden zijn wat groter en langer dan een typische Katana. Het zwaard is de voorloper van de Katana; de Tachi is een Japans zwaard dat meer gebogen en langer is dan een Katana. 

Zwaarden kopen

Samoerai zwaarden die dienen ter decoratie zijn legaal om te kopen in Nederland. Het is daarom een uitstekend cadeau voor een vechtsporter. Ben jij of ken jij een vechtsporter? Neem dan eens een kijkje op de webshop die je vindt via deze link in dit artikel en je zal verbaasd zijn door de mooie uitstraling van de zwaarden die je hier kan kopen. Je kan het eenvoudig online bestellen en het wordt zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd.