Site Loader

Het oplopen van een seksueel overdraagbare aandoening is heel erg vervelend, maar desalniettemin wel erg veelvoorkomend. Wanneer men onveilige seks heeft, of bijvoorbeeld veel verschillende soorten bedpartners heeft is de kans op een geslachtsziekte groter dan wanneer iemand altijd veilige seks heeft. Daarom kan het zo zijn dat je seks hebt gehad zonder condoom en na enkele weken klachten begint te ontwikkelen. Er is dan de mogelijkheid dat je een soa hebt opgelopen en tijd om actie te ondernemen. Er zijn veel verschillende geslachtsziektes die je zou kunnen oplopen, onder andere gonorroe of chlamydia. Alle geslachtsziektes hebben eigen symptomen en klachten en daarom is het van belang om te doorgronden welke soa je eventueel zou hebben opgelopen. Je kunt dit doen door middel van een uitstrijkje. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om dit online en volledig anoniem te regelen.

 

Gonorroe – de klachten

Vaak denken mensen dat een soa altijd gepaard gaat met klachten. Een gevaarlijke denkwijze, aangezien je ook zonder klachten mensen met jouw soa zou kunnen besmetten. Er is dus zeker een mogelijkheid om een soa te hebben zonder klachten. Het gevaarlijke hieraan is dat je wel de lange termijn gevolgen zou kunnen merken. Het leidt niet zomaar tot onvruchtbaarheid maar die mogelijkheid is er wel in sommige gevallen. Dit kan enkel wanneer de soa voor een hele lange tijd niet is aangepakt. Vaak kunnen lange termijn gevolgen – zonder behandeling – ook uitmonden in ontstekingen in de eierstokken en bij de man in ontstekingen in de ballen. Gonorroe komt het vaakst voor onder mannen die seks hebben met mannen. Toch is het altijd belangrijk om uitsluitsel te hebben over welke geslachtsziekte je eventueel zou hebben opgelopen.

 

Zekerheid

Voor de zekerheid is het altijd verstandig om zo nu en dan een soatest te doen. Je zult namelijk een stuk zekerder zijn wanneer je zeker weet dat dit niet het geval is!