Site Loader

Over ons

Tegenwoordig kijken mensen alleen nog maar naar het uiterlijk van hun favoriete schoen en de maat daarvan. Hierdoor krijgen mensen vaak last van hun voeten door het lange staan of het verre wandelen. Ervaring leert ons dat er meer factoren om de hoek komen kijken bij het kiezen van de juiste schoenmaat. Met slechts een kleine aanpassing kunnen wij als orthopedisch schoenmaker voorkomen dat u pijn aan uw voeten krijgt. Dit is namelijk de schuld van de schoen. Door onze jarenlange ervaring weten wij goed in te spelen op de vele vraag naar onze producten en diensten en weten dan ook tal van klanten blij te maken met het uiteindelijke resultaat.

Geschiedenis

Bijna 200 jaar geleden waren er nog geen auto’s, vliegtuigen en televisietoestellen. Ook waren er in die tijd nog geen linker- en rechterschoenen wat resulteerde in wegwerp schoenen omdat mensen na korte tijd al veel last kregen van hun voeten. Daarom specialiseerde Johannes Matthias zich als orthopedisch schoenmaker en hielp mensen met het opmaat maken van hun schoenen. Door de komst van confectieschoenen specialiseerde Matthias Antonius Johannes zich in orthopedisch schoeisel. In 1927, tijdens ons 100-jarig bestaan kregen wij de eer om het predicaat Hofleverancier te ontvangen en hebben het vertrouwen gekregen om 24 paar opmaat gemaakte schoenen te maken voor koningin Wilhelmina, prins Hendrik en hun dochter Juliana.

Sinds 2018 runnen de drie kinderen van vader Wilbert de zaak. De 2 zusjes houden zich bezig met administratieve werkzaamheden terwijl hun broer Christiaan orthopedisch schoenmaker is. Zij hopen in 2027 het 200-jarig bestaan van het bedrijf te vieren en kijken hier enorm naar uit!

Contact

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze producten of diensten, of heeft u verdere vragen en/of opmerkingen kunt u gerust contact met ons opnemen zodat wij u vakkundig te woord kunnen staan en waar nodig advies kunnen geven.