Site Loader

Achtbanen en Disneyland Parijs: twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Of je nu een echte adrenalinejunkie bent of iemand die gewoon graag geniet van een magische ervaring, er is voor ieder wat wils in het sprookjesachtige pretpark. In dit artikel nemen we je mee op een wilde rit langs de beste Disneyland Parijs achtbanen. Houd je vast, want hier gaan we!

Big Thunder Mountain: We beginnen onze tour met een knaller: Big Thunder Mountain. Deze razendsnelle achtbaan is gebaseerd op de wilde mijnexpedities uit het Wilde Westen. Met een topsnelheid van 65 km/u zul je je hart vasthouden terwijl je door de bergachtige landschappen raast. En als je denkt dat je het ergste hebt gehad, wacht je een verrassing: de trein duikt namelijk een donkere tunnel in voor nog meer opwindende bochten en afdalingen!

Space Mountain: Als je dacht dat Big Thunder Mountain al spannend was, wacht dan maar tot je Space Mountain hebt geprobeerd! Deze achtbaan katapulteert je met een indrukwekkende snelheid de ruimte in. Het unieke aan deze achtbaan is dat het zich volledig in het donker afspeelt, met uitzondering van de verlichte sterren en planeten om je heen. Hierdoor krijg je echt het gevoel dat je door de ruimte reist. En met diverse loopings en kurkentrekkers is het een ervaring om nooit te vergeten!

Indiana Jones et le Temple du Péril: Voor de avonturiers onder ons is de Indiana Jones achtbaan een absolute must! Deze spectaculaire achtbaan neemt je mee op een spannende expeditie door de jungle, op zoek naar een verloren tempel. De karretjes hebben een uniek ontwerp, waardoor je in je eentje naast elkaar zit. De rit bevat een 360-graden looping en spannende bochten, wat garant staat voor een opwindende ervaring.

Crush’s Coaster: Voor de jongere bezoekers – en de jong van hart – is Crush’s Coaster een echte aanrader. Deze achtbaan is gebaseerd op de populaire Disney-film ‘Finding Nemo’ en neemt je mee op een onderwateravontuur met Crush, de schildpad. De achtbaan is een combinatie van een klassieke achtbaan en een draaiende wild mouse-achtbaan, wat zorgt voor een unieke ervaring. Deze achtbaan is misschien wat minder heftig dan de anderen, maar zeker niet minder leuk!

Conclusie:

Disneyland Parijs is een magische plek met tal van betoverende attracties en achtbanen die je hart sneller laten kloppen. Of je nu op zoek bent naar een wilde rit door het Wilde Westen, een ruimtereis tussen de sterren, een avontuur in de jungle of een onderwateravontuur met je favoriete schildpad, er is voor iedereen een achtbaan die bij zijn of haar wensen past. Dus pak je koffers, trek je meest comfortabele schoenen aan en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in het betoverende Disneyland Parijs. En vergeet niet: de magie wacht op je, zowel op als naast de achtbanen!