Site Loader

Het huren van een luxe motorjacht is op verschillende plekken mogelijk, zo ook in Friesland. Vaak zijn de prijzen van zo’n jacht niet aantrekkelijk in de aanschaf. Voor veel mensen is een jacht veel te duur en zijn er grotere prioriteiten waar dat geld naar toe kan. Denk hierbij aan een aanbouw of een heel nieuw huis. Het verhuren van jachten is daarom erg populair omdat dit in het budget valt van de meeste mensen. 

Voor de meeste mensen is het huren van een jacht even duur als een gemiddelde zomervakantie. Uiteraard is er nog verschil in een mega jacht of een jacht voor 10 personen. Jachten van honderd meter lang kosten al snel meer dan 10000 euro per dag. Dit is voor de normale mens natuurlijk niet te betalen. De luxe motorjachten van 10 personen is daarentegen wel betaalbaar. Hier gaat het om een bedrag van ongeveer 5000 euro of meer voor een week.

Hoe groot is een luxe motorjacht?

De luxe motorjachten verschillen van grootte. Zo zijn er al jachten voor 6 personen van 8 meter lang. Wanneer er naar echt grote jachten gekeken wordt, praten we al snel over boten boven de 100 meter. Het grootste jacht ter wereld is 180 meter lang. Om even te beseffen hoe groot dit nu echt is, kun je denken aan de lengte van bijna 2 voetbalvelden aan elkaar geplakt. Het spelen van verstoppertje is op zo’n boot een week besteding. Dit jacht wordt geschat op een waarde van 340 miljoen euro, genaamd M/Y Azzam.