Site Loader

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad in ons leven en niemand vind het echt leuk om te doen: afvallen. Het kost een hoop tijd en moeite en dan gaat in veel gevallen ook nog eens best traag. Toch hoeft afvallen niet altijd vervelend te zijn. Met de juiste personal training, motivatie en inzet kan zelfs afvallen voor iedereen leuk zijn. In deze blog komen een aantal goeie tips naar voren die iedereen zou moeten gebruiken tijdens het afvallen!

Vergeet alle suikervrije dranken

De grootste vijand voor iedereen die wil afvallen is natuurlijk suiker. Er zitten in veel producten toegevoegde suikers hier moet je zo ver mogelijk vandaan blijven. Dit is tijdens het afvalproces waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen voor iedereen. In frisdrank zit naar verhouding erg veel suiker, waardoor je dit maar beter kunt overslaan. Probeer daarom zo veel mogelijk water te drinken tijdens het afvallen

Gebruik een goede personal trainer

Mensen die alleen proberen af te vallen houden het vaak minder lang vol. Probeer daarom samen met een vriend of vriendin naar de sportschool te gaan of maak gebruik professionele personal training. Belangrijk hierbij is dat je met iemand gaat die helpt motiveren. Hierdoor ben je eerder geneigd om samen te gaan sporten en kan deze persoon je overhalen om tijdens de moeilijke dagen toch te gaan sporten.

Eet niet te weinig maar wel gezond

Veel mensen die willen afvallen zijn geneigd te weinig te eten. Zij willen zo snel mogelijk resultaat zien en denken dat dit hieraan bijdraagt. Het is echter belangrijk om gewoon ‘normaal’ te blijven eten en niet jezelf gaan zitten uithongeren. Probeer ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds een goede voedzame maaltijd te eten en probeer lekker tussendoortjes te vermijden. Gezond eten hoeft niet altijd vies te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar een gezond kookboek met lekkere verschillende gerechten.