Site Loader

Er bestaan veel verschillende soorten koffie. Zeker nu tegenwoordig onwijs veel koffie wordt gedronken in Nederland, zijn er verschillende koffie soorten bijgekomen. Latte Macchiato, koffie verkeerd, cappuccino, Irish coffee, ijs koffie, espresso. Het is lastig om al deze verschillende soorten te onderscheiden. Zeker als je geen echte koffie kenner bent of weinig ervaring hebt met het schenken van koffie kan dit in het begin nogal wat verwarring veroorzaken. Om dit tegen te gaan is het volgen van een cursus barista een echte aanrader. Zeker binnen horeca gelegenheden is dit een interessante cursus om meer klanten aan te trekken. Als bezoekers weten dat er goede koffie geschonken wordt in uw horeca tent, zullen zij vaker terug komen of misschien in eerste instantie al voor u kiezen.

 

Wat doe je bij een cursus barista?

Hoe de cursus in zijn werking gaat, hangt erg af van de cursus die u kiest. Het kan zijn dat u al enige tijd ervaring heeft met het zetten van koffie. In dat geval hoeft u niet nog de basis cursus te volgen. Deze cursus is speciaal voor nieuwkomers die nog geen ervaring hebben met het schenken van koffie. Hierbij leer je eerst de theorie achter de koffie: hoe hoort een espresso te smaken? Wat maakt een goed kopje koffie? Etc. Vervolgens leer je de praktijk, hoe pas je deze technieken toe? Het eind van de dag wordt meestal afgesloten met een soort toets. Hierin wordt gekeken of de onderdelen voldoende beheerst worden. Zo ja, ontvang je een certificaat. Als je al iets meer gevorderd bent, kun je bijvoorbeeld een latte art training volgen.

 

Waar kunt u de cursus volgen?

U kunt de cursus volgen op de trainingslocatie. Met een groepje van ongeveer 6 man kunt u dan een training volgen. U kunt er ook voor kiezen om de cursus barista op uw eigen locatie te volgen. Op deze manier werkt u met uw eigen machines waardoor u het net even iets meer personaliseert.