Site Loader

Hou jij ook zo erg van koffie en wil je die passie graag met andere mensen delen? Dan is een barista cursus misschien wel geschikt voor jou. Op een cursus dag leer je samen met andere mensen heerlijke koffie te zetten. Met hen kan je jouw liefde voor koffie delen. Na deze cursus kun je jezelf een echte barista noemen. Vervolgens kun je dit weer overdragen op andere mensen. Doordat jij heerlijke koffie kunt zetten, kun je andere mensen weer overtuigen van de smaaksensatie van koffie. Zo blijft koffie een luxe drankje. Het is een drankje dat gekoesterd moet worden omdat het bereid wordt met de mooiste producten, namelijk koffiebonen.

 

Werking barista cursus

Als horeca onderneming is het erg belangrijk dat je goede koffie serveert. Doordat koffie een steeds grotere rol speelt in de Nederlandse samenleving, wordt er ook veel verwacht van een kopje. Het is dus essentieel voor jouw restaurant, café of bar dat er voldoende medewerkers goed weten hoe ze koffie moeten schenken. Er zijn verschillende soorten cursussen maar ze komen allemaal op hetzelfde neer: jezelf verbeteren op een bepaald gebied van de koffie. Iedere cursus wordt gestart met een stukje theorie. Deze theorie is belangrijk om de praktijk vervolgens goed toe te passen. De dag wordt afgesloten met een examen, waarbij je laat zien dat je de technieken goed onder de knie hebt. Deze heb je natuurlijk tijdens de cursus al vaak geoefend.

 

Verschillen in niveau

Er zijn natuurlijk verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen. Het is natuurlijk logisch dat niet iedereen zich op hetzelfde niveau bevindt. Voor mensen die nog bijna niets met koffie gedaan hebben, is er de basis barista cursus. Hier begin je helemaal vanaf het begin. Als je al wat meer ervaring hebt, zijn er verschillende andere trainingen om dit te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld een echte professional worden op het gebied van de latte art. Passie voor de koffie staat centraal.