Site Loader

Het is een van de meest populair biersoort die op het terras geschonken wordt: Tripel bier Het bier is vaak erg smaakvol. Dit maakt het een van de populaire biersoorten die geschonken worden in een brasserie, bar of kroeg. Drink jij ook graag een trippel op het terras of ben je gewoon benieuwd naar meer informatie over deze biersoort? Dan is deze blog speciaal voor jou.

Wat is tripel?

In vergelijking tot normaal bier is tripel bier een vrij zware biersoort. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 10%. De smaak van een tripel is door het toevoegen van suiker ook een stuk zoeter. De toevoeging van suiker zorgt ook voor het hogere alcoholpercentage. De kleur van het bier is lichter dan normaal bier en heeft een soort goudblonde kleur.

In welk glas drink je een tripel?

Een tripel bier hoort traditioneel gezien in een kelkglas geschonken. Door het brede oppervlak van het glas bereikt de geur je neus bij elke slok. De schuimkraag van het bier is wat deze aroma’s beschermt. Dit zorgt ervoor dat iemand langer van het bier kan genieten. Tuurlijk is het ook mogelijk om het bier te schenken in een normaal glas. Dit komt alleen de smaak en daarmee aroma’s niet ten goede. Gelukkig weet iedere brasserie of bar dit, waardoor jij optimaal kan genieten van een goed glas bier.

Wat is lekker bij een tripel?

Een tripel bier is een biersoort die uitermate goed past bij lekker eten. Denk bijvoorbeeld eens aan een vettige kaas. Gelukkig zijn ook deze vaak te bestellen op het terras. Wat ook goed past bij een tripel bier is natuurlijk vlees. Dit maakt het bier natuurlijk bijzonder geschikt bij een diner. Als laatst is deze biersoort ook erg lekker met vis. Dit maakt het bier dus eigenlijk multifunctioneel, waardoor het geschikt is voor veel verschillende situaties.