Site Loader

Een tuin is een onmisbaar onderdeel van jouw woning waar je waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Een mooie tuinset mag in dat geval niet ontbreken. Maar misschien blijft er een vraag door je hoofd spoken: Waar vind ik goede en goedkope tuinmeubelen?’. In dit artikel beantwoorden wij deze vraag graag voor je. Sterker nog: wij hebben 5 tips voor jou om perfecte en betaalbare tuinmeubelen te vinden.

Tip 1: Match de tuinmeubelen met de omgeving
Het is belangrijk dat jouw tuinmeubelen goed passen bij de omgeving. Het gebruik van producten met een natuurlijke uitstraling is zeker aan te raden. Denk aan natuurlijke en tijdloze kleuren, zoals grijs en zwart. Of misschien ben je juist dol op kleuren. Wat je ook kiest: zorg voor eenheid. Op die manier creëer je een stijlvolle uitstraling waar iedere tuin mooier van wordt.

Tip 2: Kies voor het juiste materiaal
Kies het juiste materiaal voor tuinmeubelen. Zo zijn aluminium tuinstoelen en tuintafels erg populair. Ook zie je op steeds meer plekken tuinmeubelen van rotan. Beide materialen zijn duurzaam en gaan lang mee. Zo zitten tuinstoelen van rotan comfortabel en kun je er vaak jarenlang van genieten. En ze zien er nog hip uit ook! Tuinmeubelen van rotan zijn zeker aan te raden als je een stijlvolle en moderne uitstraling wil creëren.

Tip 3: Kies voor tuinmeubelen die je gemakkelijk kunt schoonmaken
Omdat de meubels hun tijd buiten zullen doorbrengen, zal alles wat te lang buiten blijft vuil worden.  En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kies daarom voor tuinmeubelen die gemakkelijk schoon te houden zijn. Niemand wil immers teveel werk hebben van vuil en stof. Tuinmeubelen van goede kwaliteit zijn vaak makkelijk te onderhouden. En daar hoef je echt niet de hoofdprijs voor te betalen. Tegenwoordig zijn er genoeg betaalbare en goed te onderhouden tuintafels, tuinstoelen en nog veel meer tuinproducten verkrijgbaar. Hou bij het kiezen van een geschikte set rekening met jouw budget. Er is vrijwel altijd wel wat te vinden!

Tip 4: Kies voor tuinmeubelen met stevige poten
Goede tuinmeubelen hebben stevige poten nodig voor een lange levensduur. Maak de poten altijd schoon, zodat hun kwaliteit lang intact blijft. Als ze van een gevoelig materiaal zijn gemaakt, overweeg dan om ze te vervangen door een bekleding die werkt als een wand tussen de poten en de vloer. Dan is het minder erg wanneer de bodem vuil wordt door modder en regen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je de poten van de tuinmeubelen gemakkelijk kunt schoonhouden. Op die manier blijven ze mooi én gaan ze langer mee. En dat wil toch iedereen?

Tip 5: Zorg voor comfortabele tuinmeubelen
Tenslotte moeten alle meubels in jouw tuin comfortabel aanvoelen. Het kussen moet comfy en pluche zijn, zowel voor jou als je gasten. We raden aan om kussens met ritsen aan te schaffen. Daardoor kun je het binnenste gedeelte af en toe laten luchten of eventueel vervangen door een andere als het kapot is. Het vinden van goedkope en goedkope tuinmeubelen is geen gemakkelijke klus, maar wel een leuke uitdaging. We wensen je veel succes met je zoektocht!