Site Loader

Ben je op zoek naar een nieuw horloge wat je toe kan voegen aan je huidige verzameling? Maar wil je eerst meer informatieve inwinnen over verschillende merken? In dit artikel wordt meer uitgelegd over het Omega horloge. Hoe is Omega ontstaan en wat voor horloges worden er op dit moment van gemaakt.

De geschiedenis van Omega horloges

Omega is een horlogemerk wat is ontstaan in 1848 in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Louis Brandt de oprichter van het bedrijf Omega. Hij assembleerde hier horloges van verschillende onderdelen die werden geleverd door lokale ambachtslieden. Als hij er een groot aantal had gemaakt reisde hij door Europa om de horloges te verkopen. Na zijn overlijden namen zijn zoons de zaak over. Ze besloten om het assembleren te combineren met het fabriceren van de onderdelen te combineren en te centraliseren. Hierdoor ontstond de fabriek onder de merknaam Omega. Bij het overlijden van de beide broers waren er zo’n 900 mensen in dienst van het bedrijf. Tegenwoordig is het bedrijf een van de grootste horlogefabrikanten in Zwitserland. En verkoop het zijn horloges overal ter wereld.

 

De ontwerpen van Omega horloges

De ontwerpen van Omega zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen. De horloges worden gemaakt van de meest hoogwaardige materialen die er zijn zoals diamanten en goud. Hierdoor zijn en blijven de horloges van Omega zeer vast in waarde. Ook het vakmanschap is terug te zien in elk klein detail van de horloges, waardoor het ware kunstwerken zijn. Sommige horloges gebruiken diamanten die voor uren staan in plaats van cijfers. De horloges zijn allemaal waterdicht en zijn daarnaast getest om te zorgen dat het horloge meegaat tot in lengte van dagen. Sommige horloges van Omega kunnen tot wel 300 meter diepte de druk van het water buiten houden. Bij veel verschillende James Bond films is Omega betrokken bij het maken van een horloge voor de acteur. Hierdoor is het nieuwste Omega horloge binnenkort weer te zien op het doek.